Bereid je bezoek voor

©Karin Borghouts

De locatie

AntwerpPhoto vindt plaats op een unieke locatie aan de oever van Schelde in Antwerpen. Het Loodswezengebouw (Tavernierkaai) ligt in de bruisende buurt Het Eilandje, vlakbij het MAS en het centrum van Antwerpen.

Het eclectisch neorenaissancepaleis werd in 1890 ontworpen door Hendrik Kennes en Ferdinand J.A. Truyman. Tot voor kort werd het gebruikt als vertrekbasis voor de Antwerpse loodsen, die schepen vlot en veilig de Antwerpse haven in en uit begeleiden.

Het Loodswezengebouw wordt hiermee voor de eerste keer opengesteld voor het publiek en is exclusief te bezoeken in het kader van AntwerpPhoto. Onder andere de sierlijke uitkijktoren, de binnenkoer en het beeld van Brabo op de voorgevel zijn blikvangers.

Hoe AntwerpPhoto bereiken

AntwerpPhoto vindt plaats in het Loodswezengebouw. Adres: Tavernierkaai 3, 2000 Antwerpen.

  • Het Loodswezengebouw is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Van Antwerpen Centraal Station kan je de tram nemen vlak onder het station (Premetrostation Diamant): neem tram 9 of 15 (in de richting P+R Linkeroever) voor 1 halte (Meir). Stap over op tram 7: de bovengrondse halte (Antwerpen Meirbrug) ligt op 100m van de metro-uitgang. Stap af aan halte Antwerpen Brouwersvliet, vlak voor het gebouw. Meer informatie vind je op de website van De Lijn.
  • Met de fiets kan je AntwerpPhoto bereiken op minder dan 10 minuten vanuit het centrum. Er zijn verschillende Velo-stations in de buurt, het dichtsbijzijnde is vlak tegenover het Loodswezengebouw op de Sint-Aldegondiskaai. Meer informatie op Velo-antwerpen.be.
  • Met de auto? Parkeren kan op de bovengrondse parking op de Van Meterenkaai. Er zijn ook verschillende ondergrondse betaalparkings in de buurt: op de Sint-Pietersvliet en op de Godefriduskaai (ingang: Zeevaartstraat 11). Check zeker ook Slim naar Antwerpen voor verkeersinformatie.
  • Blijf je in Antwerpen? Krijg 10% korting op je boeking in de Holiday Inn Express Antwerp City - North bij vermelding van 'AntwerpPhoto' bij je reservatie via email.

Rugzakken zijn niet toegelaten in de tentoonstellingen.

Bezoek de tentoonstelling

Registreer je hier voor de nieuwsbrief