26 juni > 26 september 2021
en nl

Locaties & openingsuren

AntwerpPhoto vindt plaats op twee unieke locaties aan de oever van de Schelde. Aansluitend kan je in verschillende galerijen in de stad bijkomende exposities bezoeken.

©Karin Borghouts

Het Loodswezengebouw

Het Loodswezengebouw (Tavernierkaai) ligt in de bruisende buurt Het Eilandje, vlakbij het MAS en het centrum van Antwerpen.

Het eclectisch neorenaissancepaleis werd in 1890 ontworpen door Hendrik Kennes en Ferdinand J.A. Truyman. Tot enkele jaren terug werd het gebruikt als basis voor de Antwerpse loodsen, die schepen vlot en veilig de Antwerpse haven in en uit begeleidden.

Na de deuren te hebben geopend aan het publiek tijdens de succesvolle eerste editie van AntwerpPhoto in 2018, wordt het Loodswezengebouw in 2020 opnieuw exclusief opengesteld aan bezoekers van het festival voor de tentoonstellingen 'Anthropocene', 'Iconobelge II' en 'Land of Ibeji'. Onder andere de sierlijke uitkijktoren, de binnenplaats en het beeld van Brabo op de voorgevel zijn niet te missen blikvangers.

© DIVA, museum voor diamant, juwelen en zilver

DIVA-museum


Voor de tweede editie van AntwerpPhoto is er een bijzondere extra locatie toegevoegd: Het DIVA-museum. Het 19e-eeuwse gebouw, gelegen aan de Suikerrui te midden van het historisch centrum van Antwerpen, omvat een indrukwekkende collectie van juwelen, diamant en zilver. Speciaal voor AntwerpPhoto stelt DIVA een van haar exporuimtes ter beschikking voor ‘Europeans’, het aangrijpende naoorlogse project van legendarische fotograaf Henri Cartier-Bresson.