26 juni > 26 september 2021
en nl

Een fotowandeling door Antwerpen

Wie van fotografie houdt blijft in Antwerpen niet op z'n honger zitten. Naast de tentoonstellingen van AntwerpPhoto en de exposities in het MAS en het Fotomuseum, zijn er verspreid doorheen de stad meerdere kunstgalerijen die knappe fotografie tonen.

Negen locaties, twee wandelingen

Antwerpen heeft heel wat te bieden voor de fotografieliefhebber. Ontdek al wandelend de verschillende locaties op 't Noord of 't Zuid: van gevestigde musea tot tijdelijke tentoonstellingen en kunstgalerijen.

DIFT for AntwerpPhoto

Wandeling Noord

1.AntwerpPhoto (Loodswezengebouw, Tavernierkaai 3)

AntwerpPhoto loopt nog tot en met 30 september in het historische Loodswezengebouw in Antwerpen. Stap in het rocksterrenarchief van Anton Corbijn of met Michael Wolf op de volgepakte metro van Tokyo. Of ontdek de 34 Belgische fotografen van Iconobelge, en het pakkende werk van Narciso Contreras, winnaar van de Prix Carmignac.

Elke dag open van 10-18u. Koop nu je tickets voordeliger online.

2. MAS (Hanzestedenplaats 1)

In de wandelboulevard van het MAS (Museum aan de Stroom) is 'Barok Burez' te zien. Met 80 beelden en installaties brengt fotograaf-kunstenaar Athos Burez een eigenzinnige en hedendaagse kijk op verschillende genres uit de Barok-periode: stillevens, portretten, landschappen en interieurs.

www.mas.be - dinsdag-zondag van 9u30-23u30 - gratis toegang

3. Stieglitz19 (Klapdorp 2)

In deze galerij loopt vanaf 9 september een tentoonstelling met werk van Mathieu Ronsse en Lara Gasparotto, wiens werk ook in Iconobelge bij AntwerpPhoto te zien is. Stieglitz19 vertegenwoordigt naast een aantal Belgische fotografen ook een heel aantal internationale namen o.a. uit China en de VS, en is gespecialiseerd in hedendaagse fotografie, voornamelijk van jonge kunstenaars.

www.stieglitz19.be - woensdag-zaterdag van 14-18u - gratis toegang

4. Gallery FIFTY ONE (Zirkstraat 20 & Hofstraat 2)

Vanaf 8 september toont FIFTY ONE 'Roots', een tentoonstelling van Harry Gruyaert, waarin hij zijn ingewikkelde relatie met België verkent. De galerij heeft twee ruimtes, FIFTY ONE & FIFTY ONE TOO, op enkele meters van elkaar gelegen. In de eerste ruimte worden kleurenbeelden getoond, in de tweede een zwart-wit reeks.

www.gallery51.com - dinsdag-zaterdag van 13-18u - gratis toegang

5. Ingrid Deuss Gallery (Provinciestraat 11)

Ingrid Deuss, zelf fotografe, ontvangt in haar galerij sinds 2011 uiteenlopende tentoonstellingen van zowel gevestigde fotografen zoals Karel Fonteyne en Marcel van der Vlugt, als opkomende talenten zoals Nicolas Karakatsanis en Isabel Miquel Arques.

www.ingriddeussgallery.com - donderdag-zaterdag 14-18u - gratis toegang

6. Zeno X Gallery (Godtsstraat 15)

Deze galerij huist in een oude melkfabriek in Borgerhout die volledig gerenoveerd werd door Belgische architecten Coussée & Goris. Vanaf 15 september loopt er 'four times sixty', een verjaardagstentoonstelling met werk van Dirk Braeckman, Luc Tuymans, Kees Goudzwaard en Jan De Maesschalk.

www.zeno-x.com - woensdag-zaterdag van 13-17u - gratis toegang

DIFT for AntwerpPhoto

Wandeling Zuid

1.Ibasho Gallery (Tolstraat 67)

Ibasho exposeert sinds 2015 Japanse kunstfotografie, zowel van Japanse fotografen als van Westerse fotografen geïnspireerd door Japan, in het hartje van Antwerpen. Nog tot 1 september loopt er een groepstentoonstelling van 12 Japanse fotografen, en vanaf 9 september stelt Miho Kajioka er ‘So it goes’ voor, een reeks intuïtieve beelden uit haar dagelijks leven.

www.ibashogallery.com - vrijdag-zondag van 14-18u - gratis toegang

2. Gallery Sofie van de Velde (Nieuw Zuid - Léon Stynenstraat 21)

Deze galerij is gespecialiseerd in hedendaagse kunst, en toont vaak kunstenaars met internationale faam die nog niet vaak in België werden tentoongesteld. Je vindt er onder meer werk van fotograaf Max Pinckers.

www.sofievandevelde.be - donderdag-zondag van 14-18u - gratis toegang

3. FOMU - Fotomuseum Antwerpen (Waalsekaai 47)

In het fotografiemuseum van de Provincie Antwerpen loopt nog tot 7 oktober ‘Untitled (nude)’ van Nederlandse fotograaf Paul Kooiker. Deze uitgebreide retrospectieve gaat over ‘kijken’, voyeurisme en afstand en bevat ook nieuw werk dat speciaal voor het FOMU werd gemaakt: ‘Eggs and rarities’(2018).

www.fotomuseum.be - dinsdag-zondag van 10-18u - tickets €10

4. AntwerpPhoto (Loodswezengebouw, Tavernierkaai 3)

Vanuit het FoMu loop je op een halfuurtje naar het Loodswezengebouw, een mooie wandeling langs de Schelde. Je kan ook een 'Velo' stadsfiets huren om er op minder dan 10 minuutjes te geraken.