26 juni > 26 september 2021
en nl

Nog meer aanraders voor een dag op het Eilandje

Op het Eilandje valt er naast AntwerpPhoto nog veel meer te beleven, en er is voor elk wat wils. Van leuke cafeetjes tot straffe architectuur, hieronder vind je nog meer tips voor een dag in een van de nieuwste buurten van Antwerpen.

Ook een beetje regen hoeft je niet tegen te houden om een bezoekje te brengen aan Antwerpen. Vanuit Antwerpen Centraal bereik je het Eilandje gemakkelijk met de tram: premetrolijnen 9 of 15 brengen je naar halte Meir. Daar stopt boven de grond enkele meters verder tram 7, die rijdt tot vlak aan het Loodswezengebouw. AntwerpPhoto is geopend vanaf 10u doorlopend tot 18u. Een bezoek duurt ongeveer 1,5 uur.

Op het Eilandje is er op wandelafstand van alles te vinden om na je bezoek even uit te blazen. Lekkere koffie vind je bij Black & Yellow (Nassaustraat 7) of bij Sanba (Rijnkaai 22), waar je ook lekker kan lunchen.

©DIFT voor AntwerpPhoto

Kunst en architectuur

Krijg je geen genoeg van cultuur? Op een boogscheut van het Loodswezengebouw zitten twee kunstgalerijen, beide op het Verbindingsdok-Oostkaai. Gallery Pedrami vertegenwoordigt vooral Midden-Oosterse kunstenaars en in galerie Verbeeck-Van Dyck loopt Modulart, met werk van vijf Oostenrijkse beeldende kunstenaars.

Architectuurliefhebbers kunnen nog verder wandelen naar het onlangs geopende Havenhuis, ontworpen door architecte Zaha Hadid. Je kan ook de binnenkant van het bijzondere gebouw bekijken door een rondleiding te boeken.

Een frisse pint met zicht op de dokken

Vlak om de hoek zit ‘t Licht der Dokken (Verbindingsdok-Westkaai 2), een echte bruine kroeg waar je de sfeer van de Antwerpse haven van weleer kan opsnuiven. Meer zin in een verfijnd wijntje? Bar Brut (Londenstraat 3) serveert lekkere kwaliteitswijnen en lekkere hapjes op hun gezellig terras.