27 juni - 27 september 2020
en nl
Blijf op de hoogte

Over AntwerpPhoto

AntwerpPhoto is een internationale fotobiënnale, die toont wat er leeft binnen de wereld van de fotografie. Met een uitgebreide festivalweek, talrijke zomerevents en toonaangevende exposities inspireert en prikkelt AntwerpPhoto de bezoeker om in de wereld van fotografie en beeldcultuur te duiken én op ontdekkingstocht te gaan.

De succesvolle eerste editie in 2018 met de wereldvermaarde fotograaf Anton Corbijn als topaffiche, maar ook met de inmiddels betreurde Michael Wolf, met de Prix Carmignac en met Iconobelge I, zette AntwerpPhoto meteen op de kaart. Als fotofestival en, symbolisch in het Loodswezengebouw, ook als nieuwe haven voor de fotografie in Antwerpen. Want de stad steunt AntwerpPhoto en het festival wil van Antwerpen dé fotostad van Vlaanderen maken.

Wij geloven in de fotografie. Als taal van de toekomst, als taal die verbindt. Het is de taal van alle leeftijden en het is de taal boven alle talen heen. In de zomer van 2020 organiseert AntwerpPhoto de tweede editie van Iconobelge en De Dag van de Fotografie. Iconobelge II toont een krachtige en uiteenlopende selectie modefotografen die stuk voor stuk een dialoog aangaan met de prachtige ruimtes op de eerste verdieping van Handelsbeurs Antwerpen die normaal niet publiek toegankelijk zijn.

In 2021 komt er een tweede editie van AntwerpPhoto festival.

AntwerpPhoto vzw

Voorzitter: Jozef Lievens
Directeur: Kaat Celis
Bestuursleden: Erik Van Den Eynden en Roger Szmulewicz
Adviseurs: Gautier Platteau, Johan Swinnen en Rik Van Puymbroeck
Productie: Clouds

Contact

Solvynsstraat 3
2018 Antwerpen
info@antwerpphoto.be