Zomer 2020: Iconobelge expo in Handelsbeurs: focus op modefotografie - Zomer 2021: uitgesteld festival
27 juni - 27 september 2020
Blijf op de hoogte

Over AntwerpPhoto

AntwerpPhoto is een internationale fotobiënnale, die toont wat er leeft binnen de wereld van de fotografie. Met een uitgebreide festivalweek, talrijke zomerevents en toonaangevende exposities inspireert en prikkelt AntwerpPhoto de bezoeker om in de wereld van fotografie en beeldcultuur te duiken én op ontdekkingstocht te gaan.

De succesvolle eerste editie in 2018 met de wereldvermaarde fotograaf Anton Corbijn als topaffiche, maar ook met de inmiddels betreurde Michael Wolf, met de Prix Carmignac en met Iconobelge I, zette AntwerpPhoto meteen op de kaart. Als fotofestival en, symbolisch in het Loodswezengebouw, ook als nieuwe haven voor de fotografie in Antwerpen. Want de stad steunt AntwerpPhoto en het festival wil van Antwerpen dé fotostad van Vlaanderen maken.

Wij geloven in de fotografie. Als taal van de toekomst, als taal die verbindt. Het is de taal van alle leeftijden en het is de taal boven alle talen heen. Daarom lag een tweede editie van AntwerpPhoto voor de hand. Die loopt van 27 juni tot en met 27 september 2020. Opnieuw is het Loodswezengebouw in Antwerpen het festivalcentrum met als blikvanger The Anthropocene Project van onder meer de Canadese fotograaf Edward Burtynsky en een tweede editie van Iconobelge. Jonge talenten Sanne De Wilde en Bénédicte Kurzen tonen hun reeks ‘Land of Ibeji’. Maar er is meer. In DIVA, het museum voor diamant, zilver en edelsmeedkunst, presenteert AntwerpPhoto ‘Europeans’ van de legendarische fotograaf Henri Cartier-Bresson en in verschillende galerijen in de stad zullen door AntwerpPhoto gecureerde exposities te zien zijn.AntwerpPhoto vzw

Voorzitter: Jozef Lievens
Directeur: Kaat Celis
Bestuursleden: Erik Van Den Eynden en Roger Szmulewicz
Adviseurs: Gautier Platteau, Johan Swinnen en Rik Van Puymbroeck
Productie: Clouds

Bezoek de tentoonstelling

Koop tickets