Programma

Van 26 juni tot 26 september is het historische Loodswezengebouw, tussen de Schelde en het MAS, de uitvalsbasis van het 2e AntwerpPhoto Festival. Wat is er te beleven? Ontdek wat er leeft in fotografie vandaag en kies uit een uitgebreid programma in een coronaveilig kader. Reserveer je ticket en het tijdslot voor je bezoek vanaf 12 mei.

Meer (gratis) expo’s tijdens je galeriewandeling

Wandel door de stad langs uiteenlopende (gratis) fototentoonstellingen in kunstgalerieën. Kies de korte of de lange AntwerpPhoto-wandeling (die ook langs het FOMU, hét fotomuseum van Antwerpen, passeert). Of stel je eigen route samen. Laat je verrassen door het decor van de stad en nog meer deugddoende fotografie. Combineer een route langs fotogaleries en het FOMU met een bezoek aan het AntwerpPhoto Festival. Zo maak je er een dag vòl fotografie van, in dé fotostad van Vlaanderen. Wees welkom in het AntwerpPhoto Café (in het Loodswezengebouw) voor een drankje en hapje voor of na je wandeling.
Meer info

Dag van de Fotografie

De Internationale Dag van de Fotografie op 19 augustus wordt natuurlijk ook op het AntwerpPhoto Festival gevierd. In 2020 was dat een goed gevulde online dag met fotografietips, een live gesprek, de winnaars van de fotowedstrijd Zicht op Antwerpen … Verwacht je deze zomer opnieuw aan een dag om volop van fotografie te genieten.

Meer info volgt binnenkort.

Afstudeerprojecten van Sint-Lucas Antwerpen

In het Loodswezengebouw zal je tussen de andere tentoonstellingen door ook even blijven staan voor de fotomuur met het werk van de nieuwste lichting fotografen van Sint-Lucas Antwerpen. De afgestudeerde laatstejaars krijgen op het AntwerpPhoto Festival hun eerste kans om werk te tonen aan het grote publiek.

AntwerpPhoto Shop

Deze unieke, tijdelijke bookshop laat je snuisteren tussen de fotoboeken van vooral Belgische fotografen. Je vindt er bovendien een collector’s item: het eerste AntwerpPhoto Portfolio, dit jaar rond het werk van festivalheadliner Jimmy Kets.

Even pauzeren…

Tussen de tentoonstellingsruimtes kan je even pauze nemen in de stijlvolle lounges, met zicht op de Schelde. Of geniet in het AntwerpPhoto Festivalcafé even van een drankje en iets lekkers erbij.