Erwin Olaf

Erwin Olaf is een van de grootste fotografen van Nederland. Zijn artistiek werk analyseert de samenleving en haar mensen, en gloeit van activisme voor gelijkwaardigheid. Hoe controversieel de beelden uit zijn veertigjarige carrière ook kunnen zijn, ze worden internationaal gelauwerd door musea (van Chili over Rusland tot Zuid-Korea) en klanten wereldwijd (zoals Vogue, Louis Vuitton en het Nederlandse koningshuis).
© Erwin Olaf - April Fool 2020 10:05 am

April Fool 2020

De eerste weken van de corona-lockdown kwamen hard aan bij Erwin Olaf. De surreële nachtmerrie van de pandemie verlamde hem, maakte hem angstig. Het kaartenhuisje van onze levens stortte in elkaar, de dans op de rand van de vulkaan liep mis. Alleen nog een onheilspellende stilte.

“Wekenlang voelde ik me bang en machteloos, als een betekenisloze figurant in een enge film die niet stopt. De supermarktrekken, leeggeroofd door hamsteraars, deden me beseffen dat ik dacht dat alles er altijd zou zijn.” - Erwin Olaf

© Erwin Olaf - April Fool 2020 11:15 am

Wandeling zonder woorden

Maar Olaf slaagt erin zijn gevoel te vertalen in beelden, die nu samen de tentoonstelling ‘April Fool 2020’ vormen. Sta stil voor deze indrukwekkende fotoreeks op het AntwerpPhoto Festival, nu eens dichter, dan weer verder dan anderhalve meter.

Waar?

In het Loodswezengebouw