Jimmy Kets

Als persfotograaf voor De Standaard maakt Jimmy Kets indringende beeldverhalen in binnen- en buitenland. Krachtige foto’s doen je slikken, doen je je ogen opentrekken, doen je glimlachen. Laat je raken in deze overzichtstentoonstelling, door Kets zelf samengesteld.

“Een foto is geen afbeelding van de realiteit. Een foto is een gedachte die niet af is. Dat vind ik interessant aan een beeld: de dingen die je niet toont.” - Jimmy Kets

© Jimmy Kets

IJzersterke fotojournalistiek

Fotojournalistiek legt letterlijk een tijdsbeeld vast, is onze spiegel op de wereld, op een manier die iedereen kan aanspreken. Jimmy Kets is al 20 jaar fotojournalist en een kei in de kunst van fotojournalistiek. Vandaag worden zijn foto’s tot in Japan tentoongesteld.

“Voor een portret vertrek ik niet vanuit de mens, wel vanuit een decor. Decor en licht zijn mijn houvast. De foto gaat niet over wie erop staat, wel over het verhaal dat je vertelt. Dat brengt mij in een Brussels rendez-vous-hotelletje met Daan of in een dierencrematorium in Oostende, in een volkscafé of op Waregem Koerse.” - Jimmy Kets

© Jimmy Kets

De kleine kantjes

Zijn oog voor detail typeert zijn stijl en zijn blik op wat zich afspeelt. Bekende koppen legt hij op een verrassende manier vast, zoals klarinettist Roeland Hendrikx, acteur Tom Van Dyck en muzikant Daan Stuyven.

Waar?

In het Loodswezengebouw