Uitgesteld tot de zomer van 2021

Sanne De Wilde & Bénédicte Kurzen, Land of Ibeji

Kehinde Deborah and Taiwo Celestine. NIGERIA, Igbo-Ora, October 2018. © Sanne De Wilde & Bénédicte Kurzen / NOOR Images

Land of Ibeji

Sanne De Wilde en Bénédicte Kurzen, beiden verbonden aan NOOR photo agency, reisden samen doorheen Nigeria om beelden vast te leggen van tweelingen. Het land heeft er namelijk vier keer zoveel dan andere landen. Dat brengt een turbulente Nigeriaanse geschiedenis met zich mee, want de verschillende gemeenschappen in Nigeria hadden - en hebben nog steeds - elk hun eigen sterke opvattingen over tweelingen.

De Wilde en Kurzen bezochten drie regio’s in Nigeria. Waar er in de ene regio vol angst wordt gereageerd op tweelingen, dragen andere gemeenschappen ze op handen omdat ze voorspoed zouden voorspellen. De fotografen speelden steeds met twee kleurenfilters. Op die manier wordt het voor de bezoeker duidelijk hoe de attitudes van de verschillende gemeenschappen soms lijnrecht tegenover elkaar staan.

Sanne De Wilde & Bénédicte Kurzen

Sanne De Wilde is een Belgische fotografe die woont in Amsterdam. In haar werk bestudeert ze de rol van genetica in het leven van mensen en hoe dit gemeenschappen vormt en beïnvloedt. Bénédicte Kurzen is een Franse fotografe en fotojournalist die haar carrière startte als freelancer in de Gazastrook, Irak en Libanon. Tegenwoordig wordt ze gezien als een visual storyteller die conflicten en moeilijke thema’s vastlegt op beeld. Voor ‘Land of Ibeji’ wonnen De Wilde en Kurzen in 2019 samen een World Press Photo Award in de categorie ‘Portraits’.

Kehinde Azeem and Taiwo Kazeem, NIGERIA, Tapa, October 2018. © Sanne De Wilde & Bénédicte Kurzen / NOOR Images
Kehinde Quadrat and Taiwo Badrat (17) stand side-by-side, as if shadows of each other, in Igbo-Ora, Nigeria. © Sanne De Wilde & Bénédicte Kurzen / NOOR Images

Bezoek de tentoonstelling

Registreer je hier voor de nieuwsbrief