24 juni - 30 september (elke dag van 10u - 18u)
en nl
Blijf op de hoogte

Prix Carmignac

© Lizzie Sadin

Prix Carmignac

Deze tentoonstelling toont - voor het eerst in de Lage Landen - de werken van twee winnaars van de gerenommeerde Prix Carmignac, een internationale prijs voor fotojournalistiek.

Narciso Contreras won in 2016 de Prix Carmignac voor zijn reeks Libya: A Human Marketplace, die de mensenhandel in Libië aan het licht bracht. De beklijvende beelden geven een gezicht aan de onmenselijke omstandigheden waarin asielzoekers en illegale migranten in Libische transitcentra wachten om verkocht te worden als moderne slaven.

Het werk van Narciso Contreras is te bezichtigen van 24 juni tot en met 2 september.

Lizzie Sadin werd vorig jaar de 8ste laureaat met The Trap, een reportage over vrouwenhandel in Nepal. Na de aardbeving in 2015 hebben de precaire leefomstandigheden voor een enorme stijging in geweld tegen vrouwen en gedwongen prostitutie gezorgd. Het werk van Sadin heeft ook aandacht voor de culturele oorzaken van deze vorm van slavernij, of hoe de vrouwen ook dwang ervaren vanuit hun familie.

De expositie van Lizzie Sadin is te bezichtigen van 5 september tot en met 30 september.

Over Prix Carmignac

Sinds 2009 reikt de Fondation Carmignac deze prijs voor fotojournalistiek uit aan fotografen die onderzoeksreportages maken op plaatsen in de wereld waar fundamentele mensenrechten onder druk staan. Dankzij de publiciteit verbonden aan de gerenommeerde award komen onderbelichte humanitaire crisissen aan het licht en krijgt onafhankelijke onderzoeksjournalistiek een duwtje in de rug.

© Narciso Contreras, Garabuli March 2016, For The Fondation Carmignac

Bezoek de tentoonstelling

Koop tickets