AntwerpPhoto 2018: de start van een mooie geschiedenis als fotobiënnale!

AntwerpPhoto zag het licht in juni 2018, vlak voor één van de warmste zomers van deze eeuw. Het festival in het Antwerpse Loodswezengebouw was die hele tijd the place to be voor liefhebbers van fotografie, beeldcultuur en architectuur. Zo'n 30.000 mensen zakten naar het Eilandje af om het werk van de wereldberoemde Anton Corbijn te zien, maar ook voor de bijzondere foto’s van de inmiddels betreurde Michael Wolf, voor Prix Carmignac-winnaar Narciso Contreras en voor de eerste editie van Iconobelge. Het Loodswezengebouw straalde en AntwerpPhoto was meteen een blijver.


Snuif de sfeer op van AntwerpPhoto 2018!

De tentoonstellingen van 2018

© Anton Corbijn, Nick Cave London 1996

Anton Corbijn, 1-2-3-4

Voor het eerst in meer dan tien jaar kwam Anton Corbijn, internationaal geroemd fotograaf en regisseur, opnieuw met een solotentoonstelling naar België.1-2-3-4 gaf een overzicht van de iconische muziekfotografie van Anton Corbijn. Van tourreportages tot individuele portretten van de grootste muzikanten, meer dan 400 beelden pure rock-'n-roll.

Ontdek meer.

© Michael Wolf -  Courtesy of Gallery FIFTY ONE

Michael Wolf

Met zijn reeks 'Architecture of Density' vertekende internationaal bekende documentairefotograaf Michael Wolf de hoogbouwarchitectuur van miljoenenstad Hongkong.

Ontdek meer.

© Narciso Contreras, Garabuli March 2016, For The Fondation Carmignac

Prix Carmignac

Deze tentoonstelling toonde - voor het eerst in de Lage Landen - de werken van Narciso Contreras, winnaar van de gerenommeerde Prix Carmignac, een internationale prijs voor fotojournalistiek.

Ontdek meer.

© Sébastien Van Malleghem

Iconobelge I

Iconobelge toonde iconische beelden van meer dan 30 Belgische fotografen, waaronder Stephan Vanfleteren, Harry Gruyaert, Marie-Jo Lafontaine, Carl De Keyzer en vele anderen. De exhibitie werd gecureerd door Kaat Celis.

Ontdek meer.