Michael Wolf

Internationaal bekroonde documentairefotograaf Michael Wolf vertekent de hoogbouw van miljoenenstad Hongkong.
© Michael Wolf - Courtesy of Gallery FIFTY ONE

Architecture of Density

Met zijn reeks 'Architecture of Density' brengt internationaal vermaarde documentairefotograaf Michael Wolf de architectuur van grootstad Hongkong in beeld als nooit tevoren. Wolf desoriënteert de kijker door de hoogbouw van de miljoenenstad te fotograferen zonder lucht of horizon, zodat de gebouwen als abstracte structuren eindeloos lijken door te lopen.

© Michael Wolf -  Courtesy of Gallery FIFTY ONE

Tokyo Compression

In 'Tokyo Compression', zijn meest recente reeks, richt Wolf zijn camera op gevangen passagiers die geplet worden tegen de ramen van de bomvolle metro in Tokyo. De dichtheid is hier niet architecturaal, zoals in 'Architecture of Density', maar menselijk: de pendelaars vullen elke vrije centimeter van de metrowagon op. 'Tokyo Compression' verbeeldt een stedelijke hel, en door de pendelaars te belagen met zijn camera, benadrukt Wolf hun complete kwetsbaarheid ten opzichte van de extreme drukte van de stad.

Over de fotograaf

Fotograaf Michael Wolf (1954-2019) woonde en werkte in Hongkong. Zijn foto's tonen vaak zijn fascinatie voor megasteden. Hij won in 2005 en 2010 de World Press Photo Award en zijn werk werd al over de hele wereld tentoongesteld. Na 8 jaar als vaste fotograaf voor Stern Magazine, focust hij sinds 2001 op zijn eigen fotoprojecten, waarvan hij er al 13 in boekvorm uitbracht.