Iconobelge III

Met de tentoonstelling Iconobelge zet AntwerpPhoto de Belgische fotografie bij elke editie van het festival in een nieuw licht. Kijk het werk van jong, aanstormend talent en gevestigde namen uit Vlaanderen, Brussel en Wallonië in de ogen. Want voor deze derde editie zijn fascinerende portretfoto’s de rode draad.
© Stephan Vanfleteren

Iconische portretten

In Iconobelge III mag je werk verwachten van meer dan 20 Belgische fotografen van elke generatie, zoals Alexia Leysen, Nick Hannes, Mashid Mohadjerin, Sanne De Wilde, Diego Franssens,... Kaat Celis (directeur van AntwerpPhoto) is de curator van deze unieke tentoonstelling vol portretfoto’s die je even doen stilstaan.

© Diego Franssens

“In Iconobelge krijg je doorheen alle portretfoto’s een brede blik op verschillende onderwerpen, met tradities en evoluties die ons als mensen verbinden. Wie goed kijkt … hoort de sociaalkritische vragen van de fotograaf op de achtergrond.” - Kaat Celis, curator

© Jef Van den Bossche

Iconobelge I en II

Ook bij deze derde editie blijft het basisconcept van de tentoonstelling behouden: Vlaamse, Waalse en Brusselse fotografen, seniors en juniors, in één expo. Je exploreert het medium van fotografie in de verschillende uitwerkingen, technieken en stijlen. Letterlijk verschillende perspectieven, op één thema. Wat kon je zien in Iconobelge I en Iconobelge II? Blader door de foto’s van vorige edities.


Waar?

In het Loodswezengebouw